18. Kritična masa, zaista može spontano

Autor teksta: Miloš Lazić
Septembarska biciklistička Kritična masa, 18. po redu u gradu Beogradu, održala se spontano, bez prethodne najave i promocije događaja. Bilo je oko 40 učesnika, koji su jednoglasno odredili putanju vožnje i kretali se 1.5 metar od desne ivice kolovoza, jedan iza drugog, poštujući saobraćajne propise.

Izuzetno smo zadovoljni ovakvim razvitkom zajedničke svesti građana o značaju ovakvog okupljanja. Ovo je dokaz kako za promociju održivog saobraćaja nije potrebno izdvajati velike količine novca i raditi na ekonomski opterećujućim istraživanjima i projektima.

Udruženje Ulice za bicikliste su neprofitno udruženje, koje promoviše bicikl kao prevozno sredstvo u gradu Beogradu, a čije su finansije aktivizam, dobra volja i građani podržavaoci. Uspeli smo da stvorimo zajednicu koja je samoodrživa i složna u borbi za svoja prava u saobraćaju i prostor na ulicama Beograda.

Pozivamo sve građane da se u budućnosti pridruže ovom okupljanju, koji se bez greške i uprkos vremenskim uslovima održava baš svake poslednje subote u mesecu od 17 časova na Trgu Republike.

Autor teksta: Miloš Lazić

Leave a Reply