Alfa Banka i Nisan – Klijenti su prioritet, ali ne na biciklima

Autor teksta: Miloš Lazić, Beociklizacija

Picture

Diskriminatorna reklama za bicikliste

Biciklistička udruženja i klubovi Beograda protive se reklami Alpha Banke u kojoj bicikliste i biciklistkinje stavlja u senku kao svoje klijente. Ivan Puja, predsednik Ciklosveta Srbija poslao je protestnu elektronsku poruku na adrese Alpha Banke sa objašnjenjem zašto je ova reklama nepodobna.

Pogledajte reklamu: http://www.youtube.com/watch?v=fuapu5W1LJE

Dopisom putem elektronske pošte, obratio se Ivan Puja iz udruženja Ciklo Svet Srbija, sa porukom:

Da li Vi mislite da oni koji voze biciklu su siromašni, nemaju para, nisu vredni ili nisu Vaša ciljna grupa. Nisu Vaš prvi prioritet, mi nemamo potrebe, očekivanja i želje koje Vi očekujete. Ne zaboravite, u stvari naučite da su biciklisti najveći potrošači kao turisti: 35 eura dnevno

Hajde pogledajte ko je glavni sponzor trke “Tour de France” BANKA. Pogledajte sponzore nekih Profesionalnih timova – BANKE. Pogldajte sponzore biciklističkih manifestacija – BANKE. ZAŠTO SE ODRICATI BITNIH STVARI !?

Bicikl za Vas očigledno nije bitna stvar, kao i oni koji ga koriste. Nemojte zaboraviti da time jedan deo UN podržavate – UNICEF, a drugi koji u Beogradu radi na bicikli kao održivom transportom i prevoznom sredstvu NE!

Svim silama ću se boriti da Vas predstavim u javnosti kakvi ste Vi u stvari. Kako ste jednu grupu građana, ne zemlje, nego sveta uvredili i ponizili. Sve biciklističke organizacije u Evropi će saznati za Vašu (anti)reklamu, počevši od ECF-a.

Udruženje građana Ulice za bicikliste će sa svojih adresa elektronske pošte takođe poslati pismo protiv diskriminatornog načina reklamiranja za kakav se Alfa Banka odlučila.

Pozivamo i ostala biciklistička udruženja i klubove, pa i pojedince da pošalju poruku u kome ukazuju na nepodobnost ovakve reklame. Adrese predstavništva Alpha banke u Srbiji su: customerservice@alphabankserbia.com, broker@alphabankserbia.com, dmilic@alphabankserbia.com, mgostiljac@alphabankserbia.com, npavlovic@alphabankserbia.com, mikonovic@alphabankserbia.com, nmilovic@alphabankserbia.com, gvrucinic@alphabankserbia.com, pradojevic@alphabankserbia.com, alphapos@alphabankserbia.com, hr@alphabankserbia.com, marketing@alphabankserbia.com, qualityassurance@alphabankserbia.com

 Pored Alfa banke, na sugestiju beogradskih biciklista i biciklistkinja, udruženje Ulice za bicikliste obratilo se i preduzeću Nissan Srbija i Nissan AUTOVASIĆ. Iz ovog udruženja, poručeno je Nisanu i Alfa banci:

Pravi je trenutak i bio bi vrlo dobar potez za Vaš PR da reagujete povodom ovog saopštenja i uklonite ovu reklamu sa svih medijuma.

Pogledajte Nisanovu reklamu: http://www.youtube.com/watch?v=thp_jd0pHS0

Adrese elektronske pošte na koje možete poslati negodovanja su kontakt@nissan.rs i info@nissan-autovasic.rs.
Autor teksta: Miloš Lazić, Beociklizacija
Ovaj članak objavili su i:

Protest zbog diskriminacije bicikla | Mondo

Бициклисти протестују због реклама – РТВ

Biciklisti protestovali zbog diskriminacije – 24sata.rs

Biciklisti protestovali zbog diskriminatorskih reklama

2 Responses
  1. Tijana

    A o tome da je devojka smrtno razocarana sto je ovaj dosao po nju biciklom umesto motorom? Banka koja promovise sponzoruse i koja ceo zenksi rod time obelezava kao plitke, glupe i pomalo zle?

Leave a Reply