Biciklotron Kritična masa – 22. vožnja za fantastičnu budućnost bicikliranja

Autor teksta: Miloš Lazić

Picture

Autor fotografije: Marko Radošević

Svetleći dvotočkaši nisu naučna fantastika!

Pozivamo sve građane i građanke u posedu najplemenitijeg prevoznog sredstva – bicikla, da učestvuju u Biciklotron Kritičnoj masi, jedinstvenom futurističkom početku godine. Kao i uvek, okupljanje počinje u 17:00 na Trgu Republike, ovog puta 26.01.2013. godine. Zajedno sa nekoliko prototipa Biciklotrona za Beograd (fotografija desno) da osvetlimo grad i provozamo se beogradskim ulicama koje su svake poslednje subote u mesecu rezervisane za nas!

Udruženje Ulice za bicikliste sprovodi 22. po redu Kritičnu masu, zajedničku biciklističku vožnju koja se odvija u preko 300 gradova širom sveta sa ciljem veće prisutnosti dvotočkaša u saobraćaju.

Specijalno iznenađenje očekuje posetioce 22. Kritične mase, a to je izvlačenje Biciklotron srećke. Svako ko uzme Ulice za bicikliste bedž ima šansu da osvoji osvetljavanje bicikla. Postanite beogradski Biciklotron i budite primećeni i bezbedniji u saobraćaju! Bedževi nemaju cenu, a mi se oslanjamo na Vaše donacije shodno mogućnostima, od kojih zavisi Biciklotronizacija beogradskih bicikala na narednim Kritičnim masama.

Putanja 22. Biciklotron Kritične mase biće nešto drugačija nego obično, a završiće se u Savamali, u prostoru Kulturnog centra GRAD, koji su se složili da ovog puta budu naši domaćini.

Biciklotronizaciju beogradskih bicikala omogućili su naši prijatelji www.ledsijalice.in.rs kojima se najiskrenije zahvaljujemo na saradnji i doprinosu Kritičnoj masi i opštoj dobrobiti biciklista i biciklistkinja u Beogradu.


Picture

Autor grafike: Vuk Spasojević

Kritična masa je mesečna proslava biciklizma u urbanoj sredini (ne protest), događaj koji pripada građanima i građankama na najdirektniji mogući način. Pokret u Beogradu je nastao na inicijativu bečkog volontera, a organizuje se od aprila 2011. godine, od kada se i borimo za veća prava u saobraćaju i poboljšanje bezbednosti u korist građana i građanki koji biraju bicikl kao prevozno sredstvo.
Autor teksta: Miloš Lazić
Poziv na Biciklotron Kritičnu masu objavili su i:

Novi magazin

Savremeni sport

Beogradska hronika

TV Pink

Studio B

Leave a Reply