Donirajte udruženje Ulice za bicikliste

Picture

Dragi prijatelji,

Udruženje građana “Ulice za bicikliste” je uz podršku Trag fondacije pokrenulo akciju prikupljanja donacija za podršku i promociju Kritične mase koja se u Beogradu održava svakog meseca od aprila 2011. godine. Do sad su se troškovi organizacije pokrivali od donacija koje su ostavljali sami učesnici vožnje, a sama organizacija zasnivala na entuzijazmu učesnika i članova udruženja “Ulice za bicikliste”. Vremenom, kako je broj ljudi koji posećuju Kritičnu masu rastao, pojavila se i potreba za većom vidljivošću i ozbiljnijom promocijom ovog skupa, jer se  na taj način biciklisti mogu okupiti u velikom broju i dopreti do šire javnosti i uticati na promenu politike razvoja grada, koji se na žalost trenutno ne bavi alternativnim vidovima održivog transporta i biciklom kao jednim od njih.

Sredstva su nam potrebna za:

  • promotivne flajere i plakate
  • nalepnice sa temom Kritične mase
  • moguću taksu za prijavu vožnje (trenutno je ne plaćamo, ali postoji mogućnost da ćemo morati)
  • izradu neobičnih bicikala koji bi učinili Kritičnu masu vidljivijom i interesantnijom
  • deljenje svetala za bicikle, svetlećih ventila
  • led trake za osvetljavanje bicikala
  • izradu transparenata i banera
  • nabavku pištaljki, zvončića, balona, trubica i ostalih rekvizita koji u zavisnosti od teme vožnje čine Kritičnu masu zabavnijom i uočljivijom
  • izradu transparenata i banera
  • nabavku megafona

Ukoliko želite da nam pomognete, to možete učiniti i tako što ćete donirati neke od ovih stvari ili se uključiti u organizaciju vožnje sa vašim idejama, pomoći oko promocije ili doprineti bezbednijoj vožnji tako što ćete se prijaviti kao redar. Takođe, potrebna nam je podrška struke odnosno urbanista, saobraćajnih inženjera kao i novinara zainteresovanih za ovu tematiku i dobrodošli ste ukoliko možete da nam posvetite deo vašeg slobodnog vremena da pokušamo da zajedno promenimo Beograd.

U vezi sa gore navedenim možete nas kontaktirati na e-mail: ulicezabicikliste@uzb.rs ili na kontakt telefon: 061/671-0364 ili donirati tako što ćete uplatiti novac na naš žiro račun. Svaka vaša donacija uplaćena do 1. maja 2014. godine biće duplirana za isti iznos od strane Trag fondacije. Znači, ukoliko uplatite 500 dinara, mi ćemo dobiti od Traga još 500 dinara i kupićemo pištaljke ili balone koje bismo delili na Kritičnoj masi, a ukoliko donirate 1000 dinara mi ćemo dobiti još toliko i kupiti megafon koji bismo koristili na vožnjama. Svi koji su donirali ili pomogli će na Kritičnoj masi od nas dobiti mali poklon kao znak zahvalnosti, a podatke možete ostaviti preko e-maila a poklone ćemo vam uručiti na samoj vožnji.

Uputstva za uplatu:
Primalac: Ulice za bicikliste, Carigradska 18, Beograd
Broj žiro računa: 160-387197-60
Svrha uplate: Donacija za podršku Kritične mase