Izveštaj sa tridesete

Evo kratkog izveštaja za sve vas koji ste propustili:

Kao što se moglo pretpostaviti, kiša nas je desetkovala, tako da se na Trgu pojavilo 15-ak. Neki su se bolje pripremili za vremenske uslove (kabanice, blatobrani) a neki bogami i ne. Ad-hoc dogovorom ruta je skraćena, vozili smo Svetogorskom i Ilije Garašanina do TMF-a i Bulevarom nazad, kroz Terazijski tunel (sa zvučnim efektima) i preko Brankovog mosta do Ušća. I ovog puta smo imali pratnju saobraćajne policije koja nas je brojčano gotovo nadjačala.

Tradicionalni bajk-lift miniran je od strane (verovatno alkoholisanog) čiče u crvenom jugu kome je saobraćajna policija nešto kasnije ljubazno pokazala izlaz sa pešačke i biciklističke staze na koju je zalutao. Na pešačkoj strani mosta koja je zatvorena zbog fantomskih radova naši aktivisti su prikačili transparent “Popravite me – vaš brankov most”.

Na biciklističkoj stazi na starobeogradskoj strani mosta čekalo nas je lepo iznenađenje – udruženje ljubitelja Savamale imalo je mali vašar (koji je kiša takođe unekoliko omela) na kome smo, ni krivi ni dužni, ali pomalo gladni, posluženi ribljom čorbom, kuvanim kupusom i vinom. Pokisli, ali okrepljeni, nastavili smo put stazom do BIC-a, na sušenje, muziku, pivo i KOKICE.

Hvala svima koji su učestvovali, hvala svima koji su pružali moralnu podršku iz toplih domova, hvala saobraćajnoj policiji, hvala udruženju ljubitelja Savamale i hvala Puji i BIC-u.

Vidimo se u oktobru!

1 Response

Leave a Reply