Biciklistički festival Beograd Velograd 14-15-16 jun, KC Grad, Savamala

Prvo izdanje Beograd Velograd biciklističkog festivala se dešava 14, 15. i 16. juna u Beogradu, (KC Grad, Savamala).

Beograd Velograd ima za cilj  da učini Beograd boljim gradom promovišući korišćenje bicikla kao sredstva u svakodnevnom saobraćaju. Svi su pozvani da prisustvju, uživaju u muzici, predstavama, biciklima, jelu i piću, i slavu urbanom biciklizmu u Beogradu. Na festivalu Beograd Velograd ćete videti internacionalne biciklističke eksperte, biciklističke firme iz Srbije i inostranstva, dizajnere i aktiviste, ali i ljude koji nikada nisu vozili bicikl ali su došli da uživaju u festivalu: Svi su dobrodošli!

Možete doći i uživati na predavanjima, prezentacijama, radionicama, kaskaderskim nastupima, modnim revijama, bioskopu i polo-mečevima. Program konferencije možete videti ovde
U nedelju 16. juna od 11h možete se priključiti velikoj Orange Bike Ride vožnji  sa stotinama biciklista, koji će voziti po ulicama Beograda bez automobila. Okupljanje za oko 400 biciklista je kod Ušće Skejt Parka u 11h, početak vožnje u 11:30h, ide se Brankovim mostom , prolazi kroz Terazijski tunel a završetak je u 12h ispred zgrade Parlamenta. Ulice će biti blokirane jer se očekuje i dolazak biciklista iz “Tour de Serbie” u 12:30h, a vožnju će obezbeđivati i komunalna policija na biciklama.
 Orange Bike Ride je vožnja za sve koji voze bicikl i koji žele da podrže bolje uslove za bicikliste u Beogradu! Takođe, možete da osvojite super nagrade.
– Prvih 400 učesnika će dobiti narandžaste majice
– Svi koji se obuku u narandžasto imaće šansu da osvoje holandski dizajniran bicikl u vrednosti od 600€
– Svi koji voze bicikl na festivalu imaju šansu da osvoje još jedan holandski dizajniran bicikl sa slike ispod.

Više informacija o takmičenju možete pronaći ovde: here

Hajde da vozimo!

Beograd Velograd Bicycle Festival: Powered by Holland

Autor teksta: Zoran Bukvić

Leave a Reply