Najava 35. Kritične mase u Beogradu – GLAS ZA BAJS!

U subotu 22. februara 2014. godine održaće se 35. Beogradska Kritična masa. Tradicionalno, vožnja počinje od 17h, a okupljamo se od 16:30.

Kako smo ovih dana bombardovani raznim predizbornim kampanjama ili anti-kampanjama, a niko ne pominje bolje uslove za bicikliste (staze ostaju iste, ulice i trotoari su i dalje pretrpani automobilima), moramo se mi sami izjasniti da su nam bolji uslovi neophodni! I zato hajde SVI u subotu da dignemo glas za BICIKLE i da provozamo našu tradicionalnu Kritičnu masu Beogradom.

Ponesite transparente podrške našem dragom biciklu, motivacione poruke budućim biciklistima i biciklistkinjama, pištaljke i zvonca da bismo bili što zvučniji, i hajdemo zajedno da zaokružimo Beograd biciklom!

Nakon kruga po Beogradu, družimo se u Kafe-knjižari Meduza gde nas očekuje projekcija biciklističkih filmića, i muzika za koju će biti zadužena ekipa iz Udruženja građana “Ulice za bicikliste”.

Kritična masa je zajednička biciklistička vožnja koja se odvija u preko 300 gradova širom sveta, sa ciljem skretanja pažnje na probleme sa kojima se biciklisti i biciklistkinje susreću u svakodnevnom saobraćaju. U Beogradu, održava se svake poslednje subote u mesecu sa početkom u 17h sa Trga Republike.

Ruta: http://ridewithgps.com/routes/3926042
Facebook event: https://www.facebook.com/events/610523399023229

Autor grafike: Vuk Spasojević

Leave a Reply