Piknik u Topčiderskom parku sa više od 400 biciklista

U subotu, 28. juna održana je 39. beogradska Kritična masa pod nazivom “Svi na piknik”. Oko četiri stotine učesnika provozalo se beogradskim ulicama, prešavši dva mosta, Brankov most i Most na Adi. 

Kritična masa se po prvi put za svojih tri godine postojanja završila u Topčiderskom parku uz muziku, frizbi, badminton, hodanje po konopcu i ostale zanimacije u prirodi. Učesnici su mogli da isprobaju vožnju na “žirafa” biciklu i da se oprobaju u “bajk polo” igri, a svima sa nepodmazanim lancima i nedopumpanim gumama pomagali su redari iz udruženja “Ulice za bicikliste”.

Sve bi prošlo u još lepšoj atmosferi da su biciklisti imali bezbedniju rutu kojom bi se iz Topčiderskog parka vratili na biciklističku stazu, ali se, nažalost, prilikom projektovanja Mosta na Adi nije mislilo na vezu te gradske oaze i biciklističke staze ka Adi Ciganliji, odnosno gradu.

Tokom vožnje mogle su se videti i ograde na Brankovom mostu, koje podsećaju da je desna strana mosta zatvorena za pešake i bicikliste već godinu dana, od avgusta 2013. godine.

Fotografije: Jadranka Ilić / Bogdan Spasojević
Album sa fotografijama: XXXIX beogradska Kritična masa – 28.06.2014.

Leave a Reply