Predložite lokacije novih parkinga za bicikle

Autor teksta: Miloš Lazić, Beociklizacija
Na prvom sastanku Komisije za biciklizam, sekretar za saobraćaj Bojan Bovan, obavestio je da je odvojen deo sredstava za nove parkinge za bicikle i da od ostalih članova Komisije očekuje predloge mesta za postavljanje istih. Takođe je najavio planove za saradnju sa JKP “Parking servis” u cilju obezbeđivanja bezbednih parking mesta za bicikle u okviru postojećih garaža i parkirališta.

Shodno tome, naše udruženje pokrenulo je akciju označavanja mesta na kojima su parkinzi za bicikle neophodni, pozivajući građane i građanke da pošalju sve predloge, kako bi zajedno došli do liste prioriteta.
Predstavljamo preliminarnu mapu prioritetnih lokacija za postavljanje novih parkinga za bicikle. Do sada je označeno 82 mesta na kojima su potrebni parkinzi za bicikle, a za 15 oznaka se još uvek razmatra precizno mesto. Poslednji dan za slanje predloga građana i građanki biće dan održavanja drugog sastanka Komisije za biciklizam, koji je najavljen od strane Sekretarijata za saobraćaj, ali još uvek bez preciziranja vremena održavanja.

Uz predstavljanje liste prioritetnih mesta za postavljanje parkinga za bicikle, biće zahtevano postavljanje parkinga ispredsledećih javnih institucija: osnovnih školasrednjih školavisokih školafakulteta Univerziteta u Beogradu,fakulteta Univerziteta umetnostistudentskih centara, domova i restoranapoštipijacastadiona, bazena, sportskih centara i dvoranadomova zdravlja, ali i obezbeđivanja čuvanih parkinga za bicikle u okviru javnih garaža i parkiralištaBeogradske autobuske stanice i većih železničkih stanica.

Trenutno se parkinzi za bicikle obezbeđuju javnim institucijama bez nadoknade. U skladu sa time, predložićemo omogućavanje što jeftinije nabavke i postavljanja parkinga za bicikle i za druga zainteresovana privatna i fizička lica.

Do sad označeno:


Prikaži lokacije novih parkinga za bicikle! na većoj mapi

Autor teksta: Miloš Lazić, Beociklizacija

Leave a Reply