Promocija priručnika “Beograd na pedale”

Picture

Grupa beogradskih biciklista entuzijasta (UG Ulice za bicikliste, Internet portal Bajsologija, Novinska agencija Beta, inicijativa Beociklizacija, IBikeBelgrade, Ministarstvo Prostora) je uz pomoć Hanjnrih Bel fondacije realizovala biciklistički priručnik za početnike pod nazivom “Beograd na Pedale” U priručniku se mogu naći saveti tipa: kako odabrati bicikl, kako ga održavati, kuda  ga voziti, zašto ga voziti, na šta obratiti pažnju i kako se obući.

Priručnik je napisan u neformalnom tonu i ponegde se daju saveti koji nisu stoprocentno u skadu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja, ali su svakako vrlo praktični. Digitalnu verziju priručnika možete pronaći na ovom linku:

https://www.dropbox.com/s/b8v9cqy43x1yeb7/Beograd%20na%20pedale%20-%20press.pdf?dl=0

Konferencija za novinare će biti organizovana u saradnji sa EU Info centrom u Tribinskoj sali Doma Omladine u sredu 15.10.2014. godine u 17h, a trajaće do 18h.

Ovom prilikom će od 16:15h biti organizovana i kratka biciklistička vožnja za novinare koji će u realnim uslovima imati priliku i da preporuke iz priručnika primene, a organizatori će skrenuti pažnju na nedostatak biciklističke infrastrukture u centru Beograda, kao i na mogućnosti da se ona napravi. Ruta će ići kroz ulice Braće Jugovića, Francusku, preko Trga Republike, Obilićevog venca, Topličinog venca, Maršala Birjuzova, Knez Mihajlove, Trga Republike i Makedonske. Početna i krajnja tačka je Dom Omladine. Za detalje i rezervaciju bicikla kontaktirajte nas na ulicezabicikliste@uzb.rs

Autor teksta: Zoran Bukvić


Leave a Reply