Protiv subvencionisanja automobila, stop zadiranju u naš džep

Autor teksta: Miloš Lazić, Beociklizacija, delovi preneseni sa: gradjanizaprosperitet.rs
Inicijativa Građani za prosperitet na svojim veb stranicama pokrenula je inicijativu protiv nedavne odluke ministra Mlađana Dinkića i njegovog Ministarstva finansija da se iz budžeta Republike Srbije subvencioniše kupovina 5.000 automobila u iznosu od po 3.000 €, što je ukupno ulaganje od 15 miliona € u lične automobile.

Stav udruženja Ulice za bicikliste je takav da ovakva subvencija ne predstavlja nikakvu dobrobit široj javnosti, te da stoga ista nije opravdana. Stoga, udruženje Ulice za bicikliste se priključilo akciji inicijative “Građani za prosperitet” protiv ovakve odluke Ministarstva finansija i poziva sve građane da učine isto.

15 miliona € moglo je biti uloženo u finansiranje projekata povećanja bezbednosti i održivosti saobraćaju, u subvencionisanje javnog prevoza na nacionalnom nivou, u bilo šta drugo što se može ticati većeg broja stanovništva od povlašćenih 5.000 stanovnika koji imaju privilegiju da priušte novi automobil.

Poziv inicijative Građani za prosperitet

Picture

Država je prošle nedelje opet odlučila da zavuče ruku u naše novčanike!

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je na Sajmu automobila da će se iz naših džepova subvencionisati kupovina 5.000 automobila marke Fiat 500L u iznosu od 3.000€ po automobilu. Kada kaže da će ta kola koštati 3.000€ manje, on “zaboravlja” da napomene da tu razliku od 15 miliona evra plaćamo mi, poreski obveznici! Ovim je svako od nas primoran da finansira automobil koji najverovatnije neće voziti.

Digni glas protiv novog zavlačenja ruke u tvoj novčanik! Pošalji mejl Ministru finansija i privrede Mlađanu Dinkiću ako misliš da ne treba da prinudno plaćaš auto!

Što više individualnih pisama bude poslato, naša poruka da smo ozbiljni i da nas nije malo biće jača! Pozivamo te da vladi direktno kažeš šta misliš o ovom novom zavlačenju ruke u tvoj novčanik!


Ministarstvo finansija blokiralo pisma inicijative

Pri pokušaju da putem veb prezentacije inicijative Građani za prosperitet pošaljemo pismo podrške ovoj inicijativi na adresu elektronske pošte kabineta Ministarstva finansija, članovi udruženja Ulice za bicikliste i ostali podržavaoci ove inicijative dobili su automatizovani odgovor sledeće sadržine:

Delivery to the following recipient failed permanently: kabinet@mfp.gov.rs Technical details of permanent failure: Google tried to deliver your message, but it was rejected by the server for the recipient domain mfp.gov.rs by smtp.gov.rs. [195.222.96.31]. The error that the other server returned was: 550 5.7.1 message content rejected

Ovakva poruka znači da je iz Ministarstva finansija na ove apele građana elektronskim putem reagovano, ali na način koji podrazumeva blokiranje sadržaja elektronske poruke. Udruženje Ulice za bicikliste izražava veliki protest zbog ovakve elektronske cenzure od strane Ministarstva finansija i poziva građane da svoje pismo dostave odštampano na šaltere pisarnice republičkih organa u Nemanjinoj ulici broj 22. Sa linka ispod moguće je preuzeti primerak pisma koji možete iskoristiti.

Protestno pismo protiv subvencionisanja automobila
File Size: 12 kb
File Type: doc

Download File


Autor teksta: Miloš Lazić, Beociklizacija, delovi preneseni sa: gradjanizaprosperitet.rs
3 Responses
  1. Srdjan

    Za tih 15 miliona moze da se kupi oko 75 hiljada bicikala. Da ne govorimo o mogucnosti pare preusmeriti u instutucije kojima su potrebnije. Mogu da razumem vozace automobila ali onda ta subvencija bi trebala da ide prema svim uvoznicima kola a ne samo Fiatu. Kako god ovo ispada da Fiat ima monopol i protekciju Ministarstva finansija!

  2. Dragan Jovanović

    Tih 15 miliona evra su takođe mogli da ostanu u vlasništvu onih ljudi koji su ih zaradili. Pa da oni sami raspolažu svojim novcem.

  3. Polak Karlo

    Све све, али ми из текста уопште није јасно када и где ће бити протест?

Leave a Reply