SAMO DUPLO! – 59. Kritična masa u Beogradu

Picture

Beogradski biciklisti su danas grupnom vožnjom ukazali da se uskoro navršavaju tri godine od kako je, zbog opasnog propadanja konstrukcije, zatvoren pešačko-biciklistički trotoar na uzvodnoj strani vitalno važnog Brankovog mosta preko reke Save, u strogom centru Beograda.
 
Iako su gradski zvaničnici obećavali popravku, trotoar je i dalje zatvoren, a ni u poslednjem dopisu Gradske uprave o tome nema konkretnog roka kada će biti rešen ovaj problem Beograđana i gostiju Beograda.
 
Da bi ukazali na taj problem i na vidno loše stanje i drugog trotoara mosta, kao i na neshvatljivu sporost vlasti da te probleme reši, biciklisti su se u okviru redovne mesečne masovne vožnje “Kritična masa” danas dvaput provozali preko Brankovog mosta.
 
Uz to su se nakratko okupili kraj rupe na mostu i postavili transparent “‘ oće li skoro” da bi podsetili vlasti da je protok pešaka i biciklista na Brankovom mostu koji je najfrekventnija veza Beograda i Novog Beograda, podjednako bitan kao i protok motornih vozila.
 
Biciklisti su upozorili da će, ako ne bude promene stava vlasti, i aktivnosti da se problem reši, nastaviti i zaoštriti protest.
 
Današnja vožnja u okviru “Kritične mase” (https://www.facebook.com/beogradskakriticnamasa/) koja je održana 59. put, bila je dugačka 13 kilometara: od Trga Republike do Slavije, zatim Beogradskom ulicom i Bulevarom kralja Aleksandra, preko Trga Nikole Pašića, Zelenog venca i Brankovog mosta, do centra Novog Beograda i nazad do Trga Republike.

Leave a Reply