Ulice za bicikliste na Biciklana festu 2013

Od 31.05-1.06. u Novom Sadu održan je Biciklana fest u organizaciji Novosadske biciklističke inicijative na kome je učestvovalo i UG Ulice za bicikliste. Prvi dan festivala je je prošao u znaku jakog pljuska koji je doslovno okupao novosadsku Kritičnu masu koja je i pored toga ponosno završila svoju rutu i podigla bicikle u vis.


 Drugog dana su održane radionice na teme krađe biciklala uz učešće novosadske policije (gdin. Đorđe Sokić iz PU Novi Sad), kurs prve pomoći za povrede pri padu sa bicikla (Crveni krst) i vrlo interesantna predavanja na temu biciklizma i poslovnih prilika gde su se predstavili Bike kitchen iz Novog Sada, projekat koji je spojio kafe bar i biciklističku radionicu gde možete popraviti svoj bicikl i Parking servis koji je pokrenuo NS bike, novosadski sistem javnih bicikala. 
Održano je i predavanje Tijane Radnov na temu participacije građana u razvoju biciklizma kroz primer iz Graca gde je građanima, izmedju ostalog i biciklistima ostavljen neregulisan kružni tok da se njime koriste bez gužvi i incidenata. Na kraju je publika uživala u kratkim biciklističkim dokumentarcima i izložbi fotografija.
Autor teksta: Zoran Bukvić  Autori fotografija: Minja Pavlović i Igor Plužnikov

Leave a Reply