Najava jubilarne 30. Kritične Mase u Beogradu

Jubilarna 30. Kritična masa biće održana 29.09.2013 sa početkom okupljanja u 16:30 na Trgu republike i polaskom u 17h. Termin održavanja je sa tradicionalno poslednje subote u mesecu pomeren za nedelju, glasanjem, na otvorenom satanku Kritične Mase u Bike info centru, zbog mogućih nereda i policijske zabrane skupova u subotu zbog održavanja Parade ponosa.

UG “Ulice za bicikliste” podržava pravo građana LGBT populacije na slobodno okupljanje i smatra da ne postoji opravdanje za nasilje kojim Paradi ponosa prete različite desničarske organizacije. Tri člana udruženja su, u znak podrške, prisustvovali protestnoj Paradi ponosa koja je počela u 23h ispred Vlade Srbije 27. septembra, nakon odluke Vlade da zabrani ovogodišnju Paradu ponosa.

Pošto ruta prolazi i preko Brankovog mosta i završava se ispod istog, svi ste pozvani da napravite transparente koje ćemo zakačiti na ogradama na mostu koje je postavila Direkcija za puteve sa JKP Beograd put , a po nalogu Sekretarijata za saobraćaj i tako zabranila prolaz pešacima i bicklistima, očigledno bez namere da revitalizuje odavno dotrajali asfalt na obe strane mosta, po principu bolje ukloniti korisnike nego rešiti problem.

Dođite da zajedno vozimo u nedelju!!!

Ruta: http://ridewithgps.com/routes/3414546

Leave a Reply