#BajsomNaPosao

Ako voziš bicikl, probaj i do posla

Gužva u saobraćaju je nepodnošljiva. Parkinga nema. Cene goriva su na istorijskom maksimumu. Ti tražiš svakodnevnu fizičku aktivnost koja ti pomaže da ostaneš u kondiciji? Saznaj kako da načiniš prvi korak ka održivom, zdravom i pametnom rešenju.

Kako ti ideš na posao?

Da smo u Amsterdamu ili Kikindi, naša priča bi bila uzaludna, ali živimo u Beogradu i važno nam je da svi zajedno unapredimo mogućnosti da se u našem gradu krećemo bez muke. Kako? Koji je prvi korak? Koristi bicikl, trotinet, skejtbord, tramvaj ili autobus i ono najvažnije – noge. 

Kampanjom #BajsomNaPosao želimo da povećamo broj zaposlenih koji za prevoz do posla koriste održive vidove transporta. Molim te popuni upitnik i budi deo prvog istraživanja vezanog za održive vidove transporta na posao u našoj zemlji.

Upitnik je anoniman, a ukoliko želiš možeš ostaviti svoje ime i email adresu. Tvoje lične podatke nikome nećemo dati, ni da pogleda. Uvek možeš tražiti da se obriše vaš unos.

5 razloga zašto #BajsomNaPosao?

Ukoliko se rekreiraš vožnjom BAJSA, ovo su najvažniji razlozi zašto da probaš #bajsomnaposao

Bicikl je brži

Za putovanja do 5km u gradu, bicikl je najbrže prevozno sredstvo, brže i od automobila i to bez računanja vremena za parking!

Ušteda novca

Uštedi na gorivu, parkingu, dnevnim parking kartama, ali i vremenu koje ti je potrebno da provedeš za plaćanje goriva i parkinga.
Prekršajne kazne za nepropisno parkiranje i da ne spominjeno.

Manje stresa

Mnogo je dobar osećaj kada pretekneš zilion automobila koji stoje na semaforu ili se kreću u kilometarskoj koloni. Ukoliko naiđete na gužvu, biciklom je lako izabrati kraći ili prohodniji put. Na posao ćete doći spremni da briljirate.

Fizička aktivnost

Pre upotrebe konsultujte se, ali i ne morate, sa vašim lekarom - bicikl je jedan od najboljih načina rekreacije, pomaže u kontroli telesne mase i smanjuje rizik od srčanih oboljenja i dijabetesa.

Zelena energija

Bicikl ne zagađuje... najbolja zelena energija je energija vašeg tela. Stvarajte je da se krećete, a ne da skrolujete Instagram (u kolima dok ste na semaforu).

Ko su ambasadori?

Potrebni su nam pojedinci koji vole što idu #BajsomNaPosao

Nikola Petković

menadžer događaja
DIONYSUS Experience

Ana Borzanović

Office manager
ADDNODE BALKAN

Veroljub Zmijanac

Partner
SportIT DOO

Vladimir Jovanović

Inženjer zvuka
SAMOZAPOSLEN

Iva Milovanović

finansijski konsultant
BE-terna

Luka Martinović

engineering manager
SAP

Senka Đokić

procurement specialist
Knjaz Miloš

Nevena Nikolić

savetnica za medije, kulturu i javnu diplomatiju
Ambasada Kraljevine Holandije

Maja Dakić

stručni saradnik
Biološki fakultet u Beogradu

Dr Marjana Brkić

Stručna saradnica
Centar za promociju nauke

Zlatan Piralić

Aktuar
Triglav Osiguranje a.d.

Milena Đokić

Senior UX/UI dizajner i frontend developer
Dev22

Marija Blagojević

inženjer podrške
Global Engineering Technologies

Vojislav Vranić

Referent
Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije

Miloš Arambašić

Menadžer poslovnog razvoja
Payoneer

Marko Žeravica

Profesor fizičkog vaspitanja
RK Partizan

Ivana Dimitrijević

šef računovodstva
Qvattro company d.o.o.

Filip Veselinović

videograf
MVP Workshop

Postani ambasador pokreta u svojoj radnoj organizaciji time što ćeš ostati u kontaktu sa nama. Popuni upitnik i ostavi nam svoj email. Tvoje lične podatke nećemo deliti ni sa kim, a možemo te kontaktirati sa predlozima kako da motivišeš kolege i prijatelje da slede tvoj primer.

BE-terna kao dobar primer odgovorne kompanije

Upoznajtete BE-ternu. Kompaniju koja svojim dobrim primerom podržava zaposlene da koriste bajs kao prevozno sredstvo do posla, a i sa posla. Ustvari, oni žele da imaju zdrave kolege.

Upoznajte Luku, rukovodioca inženjerstva

Upoznajte Luku koji nam poručuje da odlazak na posao u jutarnjem špicu može biti uživanje. Iskoristimo ulice i uz malo hrabrosti pokažimo da nas je sve više.

Upoznajte Ivu, finansijsku konsultantkinju

Iva vozi bajs od Mirijeva gde živi do posla na Novom Beogradu. U povratku kući, ponekad svrati do Ade. Voli da pobegne iz grada, pa joj svakodnevna vožnja dobro dođe kao trening.

Vlada, frilens snimatelj zvuka

Naš drug i jedan od ambasadora kampanje. Vlada je frilens snimatelj zvuka. Posle snimanja voli da iskulira malo po gradu. Otkrijte zašto on ide #BajsomNaPosao i kako mu bajs olakšava kretanje kroz grad.

Zašto ovo radimo?

ZATO ŠTO JE BICIKL BUDUĆNOST, DOK NE DOĐE TELEPORT ILI BAREM METRO

Znamo šta znači voziti bicikl po beogradskim ulicama… kada pored tebe hirurški precizno na 2mm projuri autobus ili kada upadneš u rupu od koje lako poskočiš upside down…  ili kada na biciklističkoj stazi naiđeš na auto sa 4 žmigavca i onaj fazon “samo da skoknem tetki po lek”.

Vožnja bicikla u Beogradu ne mora biti bolno iskustvo!

Mi smo Udruženje građana “Ulice za bicikliste”. Možda ste čuli za nas po našim akcijama “Kritična masa” u kojima jednom mesečno vozimo bicikl gradom kako bismo ukazali da biciklisti u ovom gradu postoje. I vozimo zajedno jer je zabavno i zato što je bicikl jedno veliko uživanje.

Mi smo grupa građana, entuzijasta, volontera i promovišemo bicikl kao deo održivih vidova transporta u Beogradu. Svi mi u udruženju radimo razne stvari – ima nas arhitekata, programera, pravnika i ima nas raznih… ali nas povezuje to što vozimo i koristimo bicikl kao prevozno sredstvo.

U ovoj kampanji se obraćamo kolegama i koleginicama i modernim kompanijama koje bi zajedno sa nama učinili beogradske ulice pitomijim mestom za prevoz svih ljudi u gradu, na jedan zdrav, aktivan i ekološki način.