Predali smo 26 primedbi na Plan kvaliteta vazduha u Beogradu i evo šta su nam odgovorili

Primedbe UZB na Plan kvaliteta vazduha u Beogradu

Danas su nam stigli odgovori na 26 primedbi koje smo ranije predali, nakon Javnog uvida, na predmet: Izrada “Plana kvaliteta vazduha u aglomeraciji Beograd”. Komisija je razmotrila pristigle primedbe, komentare, mišljenja i predloge, te sačinila Izveštaj o Javnom uvidu koji će se nalaziti u Nacrtu plana kvaliteta vazduha u aglomeraciji Beograd.

Odmah da kažemo da smo veoma razočarani nerazumevanjem komisije koja je o ovim pitanjima odlučivala, te izražavamo ozbiljnu sumnju u kvalitet ljudi koji se bave ovim pitanjima, s obzirom na to da smo u odgovorima primetili visok stepen nerazumevanja onoga što čini da naš glavni grad bude zagađen i zagušen u svakom smislu.

Verujemo da smo dali dobre primedbe i predloge, te da smo, blago je reći šokirani elementarnim nepoznavanjem svih činilaca koji bi mogli uticati na kvalitetniji vazduh u našem gradu.

Pogledajte sve naše primedbe i njihove odgovore na iste u PDF dokumentu na ovom linku i sami donesite sud: da li smo zaslužili da čak 23 od 26 primedbi budu odbačene, uz gomilu nedorečenih, nemuštih poluodgovora koji nam jasno ukazuju da od ove garniture donosioca odluka ne treba ništa dobro da očekujemo. Borbu kroz institucije, ali i van njih, treba nastaviti svom snagom, dok ne dođemo do rešenja koje je za bicikliste, pešake i sve ugrožene grupe jedino moguće.

1 Response

Leave a Reply