81. Kritična masa – Mali, šta je bilo sa stazama?

Siniša Mali bicikl Beograd

Dragi biciklisti i biciklistikinje, u subotu se ponovo tradicionalno okupljamo. Obično je tema novogodišnje Kritične mase svetleća, i pozivamo vas i ovaj put da okitite vaše bicikle što lepše i da se svi super provedemo, a i da se vidimo u mraku :).

Ali ovaj put moramo i da se malo pozabavimo obećanjima gradonačelnika Siniše Malog. Naime, gradski urbanista Milutin Folić, gradski menadžer Vesić i gradonačelnik Siniša Mali već par godina obećavaju Beograđanima izgradnju 120 km biciklističkih staza, ali izgleda da u praksi to zapravo ne nameravaju da urade.

Umesto obećanih staza, 21.12.2017 na sednici gradske skupštine iz urbanističkih planova je izbačena obaveza izgradnje biciklističkih staza prilikom rekonstrukcije gradskih bulevara. Ovo je urađeno sa razlogom, da u ulici Cara Dušana – Džordža Vašingtona – 27. marta ne bi morala da bude izgrađena biciklistička staza koja je najavljivana više puta u medijima.

Ovo naravno prati i pregaženo obećanje za upuštanje novobeogradskh ivičnjaka (obećao Mali) i neupotrebljiva staza u Ruzveltovoj, kao i Trg Slavija, koja je za bicikliste i pešake prosto neupotrebljiva.

Ovom prigodom, spremamo za Malog mali performans iznenađenja ispred gradske skupštine u subotu. Dođite da se provozamo, a i da pošaljemo poruku Malom, Vesiću i Foliću, da se vidi da ne zaboravljamo šta su obećavali! Ponesite svetla, osvetlite se i okitite što više!

 

Ruta kretanja: https://ridewithgps.com/routes/26632052

1 Response

Leave a Reply