Hoću staze, neću da me gaze

hocu staze necu da me gaze
U planu generalne regulacije Beograda sutra će biti ukinuta obaveza da se u gradskim bulevarima obavezno grade biciklističke staze, to jest dodaće se omiljeni izgovor urbanista:
“ukoliko je to moguće.”

Naravno da neće biti moguće, jer će automobilski lobi na čelu sa Sinišom Malim uvek ispred biciklsitičkih staza staviti protočnost automobila i parkinge.

U ovome se Srpska napredna stranka ni malo ne razlikuje od Demokratske stranke koja je bila na vlasti pre nje, a Siniša Mali je samo nastavio maćehinski odnos prema bicikistima i održivom saobraćaju koji je gajio Dragan Đilas i njegov tim pre njega.

Gradu je očajnički potrebna politička opcija koja će zastupati zelene ideje ,a na sadašnjem političkom spektru se osim Ne davimo Beograd ne nazire niko ko imalo razume problem narastajućeg broja automobila i posmatra ga kao političko pitanje.

Zahtev za prijem predstavnika biciklističkih udruženja u Skupštinu grada danas je odbijen (do daljnjeg), a sporna odredba će verovatno biti usvojena. Toliko o predizbornim obećanjima za 120 km biciklističkih staza…

 

Leave a Reply