Besplatne radionice popravke bicikala

Besplatne radionice popravke bicikala

U četvrtak 18.04.2024 godine od 17-19h, uz podršku Hajnrih Bel fondacije u radionici Praksa makerspace u  okviru  Kulturnog centra Magacin u Kraljevića Marka br. 4 biće održana radionica popravke bicikala. Domaćini su KC Magacin, Karkatag kolektiv i Udruženje Ulice za bicikliste.

Tema prve od 8 tematskih radionica će biti dijagnostifikovanje problema na biciklu, utvrđivanje kvarova, kao i saveti za kupovinu i izbor novog bicikla. Polaznicima će biti deljen i besplatan primerak priručnika Beograd na pedale koji su u saradnji sa Hajnrih bel fondacijom napravile UG Ulice za bicikliste.
Tokom aprila i maja, a zaključno sa početkom juna, biće održano još 7 radionica u vezi popravke najosnovnijih delova bitnih za funkcionisanje bicikla, kao što su kočnice, pogon, lanac, glava točka i menjači.
U radionici će biti popravljani i donirani bicikli koji će se naknadno koristiti u okviru kulturnog centra kao sredstvo prevoza, čime UG Ulice za bicikliste kao stalin korisnik prostorija KC-a želi da podstakne održiv i zdrav vid putovanja od kuće do posla. Ovom prilikom pozivamo građane da nam pošalju fotografije bicikala koji im više ne trebaju i žele da ih doniraju, pa bi ih mi po potrebi uzeli i reciklirali u “komunalne” bicikle za potrebe kulturnog centra Magacin. Istovremeno, ti bicikli bi služili i da se polaznici kursa na njima vežbaju da popravljaju bicikle.
Naknadni datumi održavanja radionica biće objavljeni na fejsbuk stranici UG Ulice za bicikliste.

Leave a Reply

Sidebar baner Postani patreon UZB