Izbledele biciklističke staze, grad Beograd ignoriše prijave

Izbledele biciklističke staze beograd

Iako je udruženje Ulice za bicikliste još 2016. godine Sekretarijatu za inspekcijske poslove podnelo prijavu da je na Novom Beogradu potrebno obnoviti horizontalnu signalizaciju na biciklističkim stazama, to se još uvek nije desilo.

Umesto toga, predstavnik udruženja je dobio odgovor u kome nadležni inspektor konstatuje kako po njegovom rešenju nije postupljeno, i navodi da će “pratiti dalje izvršenje rešenja“. Od tog odgovora  je prošlo godinu dana, a od inicijalne prijave 2 godine.

Običan posmatrač bi mogao da se upita čemu onda zapravo služi Sekretarijat za inspekcijske poslove, kada nadležno preduzeće može komotno da ne postupi po rešenju tog sekretarijata bez ikakvih sankcija?

Pešaci, ne znajući da je tu biciklistička staza šetaju se istom po Savskom keju, što dovodi do čestih svađa između njih i biciklista. Isto se dešava i na ostalim lokacijama po celom gradu, u pitanju su Ruzveltova, Bul. Mihajla Pupina, Jurija Gagarina.

Za to vreme, “Beograd put” punom parom obnavlja horizontalnu signalizaciju na kolovozima širom Beograda, pa se beogradski biciklisti naprosto pitaju šta su skrivili gradskim službama?

Jer, dok su sa jedne strane gradonačelniku i njegovim zamenicima puna usta biciklista i održivog razvoja, na terenu se prosto vidi koliko se za čistiji, bezbedniji i održiviji Beograd zapravo brine.

Prilažemo i odgovor Sekretarijata za inspekcijske poslove po kojem nikada niko nije postupio.

Leave a Reply