Kidical Mass i u Beogradu!

Kidical Mass Beograd

UZB vas poziva 25. septembra u 12:30 na Trg Republike u Beogradu na dečiju vožnju koju organizujemo sa zajedničkom vizijom poboljšanja biciklističke infrastrukture tako da sva deca mogu bezbedno i samostalno da koriste bicikle i ostale vidove samohodnog prevoza poput trotineta. Beograd je na mapi tih gradova prvi put od ove godine, pogledajte https://kidsonbike.org/

“Biciklistički pokret širom sveta je odrastao, i sad ima decu”,
Shane MacRhodes

Vizija Kidical Mass-a je da sva deca budu u mogućnosti da bezbedno i samostalno putuju biciklom. “Kidical Mass” želi da ozeleni gradove, odnosno prilagodi ih deci kao i njihovim porodicama, da koriste mnogo raznolikih i otvorenih prostora za igru, susrete i druženja.

Treba da što pre omogućimo “Prostor za sledeću generaciju“, koristeći pretpostavku da grad koji je prilagođen deci, zapravo odličan za ljude svih uzrasta i sposobnosti. Kidical Mass pre svega daje deci glas o javnom prostoru, pokazujući pozitivnu budućnost na kojoj treba raditi tako što ćemo u tu svrhu mobilisati mlade i stare da rade na tom predivnom cilju. Želimo da naše buduće vožnje budu udobne za porodice koje tek počinju svoj put kroz grad prema raznim dečijim ustanovama jer ako prvi put voze bicikl po gradskim ulicama, da ne moraju izbegavati saobraćaj samo zato što će se deca voziti sa njima. Postoji udobnost u brojevima, ne samo u ovakvoj grupnoj vožnji, već i u svakodnevnom svetu vožnje po gradu kao i van grada.

Dečija kritična masa će se sastojati iz dva dela i vožnje. Prvi deo ćemo voziti od Trga Republike do samog uključenja na Slaviju i nazad, kako ne bi bilo previše teško za mališane, a ujedno da ukaže na prosečnu distancu koju deca prevale od kuće do škole.

Nakon povratka na Trg Republike, očekuje nas mali predah uz sokiće i školsku kredu koju ćemo podeliti deci da ocrtaju svoje utiske na Trgu, pre nego nastavimo ka lokaciji CirkoBalkane kod silosa (Donji Dorćol – Luka Beograd).

Ovog meseca, budući da je prva zvanična dečija masa u pitanju, hteli smo da sa našim drugarima iz  Cirkobalkane obeležimo sa posebnim cirkuskim programom i radionicama prilagođenim dečijem uzrastu.

(detaljniji opis programa u nastavku opisa)

Pozvani smo na proslavu jubilarnih 10 god postojanja cirkuske trupe i tom prilikom upriličen je celodnevni događaj namenjen celoj porodici, u bašti između dva šatora. (Cirkuske radionice za decu (Cirkusfera/ Cirkobalkana), Radionica gline za decu (Jovana Janković), Pop-up radionica letećeg trapeza sito štampa, lutrija, letnji hitovi i gosti…). Ovaj segment programa je predviđen od 13h – 17h.
CirkoБalkanci će za vas puštati nedeljne, baštenske hitove. Ponesite prostirke, povedite decu i prijatelje, a mi ćemo se pobrinuti da imate šta da pogledate, pojedete, popijete, novo naučite, uživate i neku kintu potrošite. Program obuhvata dve predstave savremenog cirkusa za celu porodicu, lagano uživanje uz muziku, radionice u cirkuskom duhu i još aktivnih ali i relaksirajućih aktivnosti. SPECIJAL je svakako leteći trapez, koji po prvi put u Beogradu možete da probate ili samo gledate.
Ko kako voli, ali cirkuska bašta nudi svašta 🤹‍♀️🎪

#DečijaMasa
#KidicalMass
#StreetsforKids
#TheStreetBelongsToUs

FB EVENT: https://www.facebook.com/events/644850180436503

Leave a Reply

Sidebar baner Postani patreon UZB