Pedeset predloga za gradonačelnika

13 Responses
 1. Marko

  Molim Vas i da predlozite uvodjenje trake u Bulevaru Kralja Aleksandra, ima sasvim dovoljno mesta… Ima biciklista dosta i sa ove strane grada…

  1. Ivan

   Podržavam predlog za unapređenje biciklističke infrastrukture u Bul. Kralja Aleksandra! Taj prevac je potpuno zapostavljen, a glavna je ruta u istočnom delu grada. Predlažem, za početak, obnavljanje asfalta između šina od Cvetkove pijace do Ustaničke. To bi, makar malo, poboljšalo bezbednosnu situaciju.

 2. Veljko

  Da se ugrade šine (kao ona što je bila iznad Topčiderske reke na stazi za Adu) na stepeništu sa obe strane tramvajskog mosta i na stepeništu kod Brankovog mosta. To stvarno ne košta mnogo a koristilo bi mnogima.

 3. Laki

  Ljudi, a razlupavanje ivičnjaka na svim biciklističkim stazama i sklanjanje onih žuto-crnih zaraba? Kad smo to zaboravili?
  I opet, kriminalno izgrađena, neupotrebljiva staza u Vojvođanskoj, nezavršena stzaa na Bežanijskoj kosi i u ulici Tošin bunar (gde ima dovoljno mesta za trake da se to nastavi do Zemuna).
  Malo stihijski prikupljate te predloge, a tako ih i prezentujete, mada razumem da nema puno vremena.

  1. Marko Baštovanović

   i ja sam za razlupavanje ivičnjaka i sklanjanje žuto-crnih zaraba. Ivičnjaci da se lepo poravnaju da prelaz bude neprimetan 🙂
   Vojvođanska je stvarno kriminalna i neupotrebljiva, ali cenim da će će za sredjivanje tog promašaja trebati puno para

 4. IL

  1. Zasebna bici staza od hotela Jugoslavija do Radeckog u Zemunu (uz bulevar Nikole Tesle na potezu od raskrsnice sa Aleksinackih rudara do sivih solitera na Keju – kroz zelenu povrsinu uz setaliste do Keja oslobodjenja – kroz zelenu povrsinu duz Keja oslobodjenja do restorana Venecija – kejom do Radeckog)
  2. Veza izmedju bici staze od mosta Gazela do staze preko novog mosta duz ulica Vladimira Popovica i Jurija Gagarina (ispod mosta na Adi, starog i novog zeleznickog mosta i Gazele)
  3. nastavak bici staze kroz luku i industrijsku zonu na potezu marina Dorcol – Visnjicka ulica (ukidanje jednog od nekoriscenih koloseka ili koriscenje postojecih saobracajnica Djure Djakovica ili Dunavske)
  4. izdvajanje zasebne bici staze duz trotoara Visnjicke ulice
  5. veza Rakovice sa Adom Ciganlijom duz Rakovickog druma
  6. zabrana kolskog saobracaja po savskom keju od naselja Ivana Ribara do Ostruznickog mosta
  7. sine na Ostruznickom mostu i odvajanje propisanog trotoara/staze prilikom najavljene izgradnje druge polovine Ostruznickog drumskog mosta
  8. asfaltiranje nasipa na potezu Zemuski most – Pancevacki most uz obaveznu zabranu kolskog saobracaja (sine na Zemunskom i Pancevackom mostu)
  9. asfaltiranje nasipa na potezu Pancevacki most – most na Tamisu, uz obaveznu zabranu kolskog saobracaja
  10. izdvajanje zasebnih bici staza na Bezanijskoj kosi i njihovo spajanje (Grcka-Norveska, Nedeljka Gvozdenovica, Partizanske avijacije, Nikole Dobrovica)
  11. spajanje krakova bici staze u Tosinom bunaru sa Vojvodjanskom ulicom i Pohorskom – Pariske komune – Mihajla Pupina
  12. uvodjenje bici staze duz saobracajnice T-6 na potezu od novog mosta do Bezanijskog groblja sa strane Altine

 5. Sneza

  Staza u ulici trešnjinog cveta i bulevaru umetnosti. Jedan od trotoara je dovoljno širok za stazuu oba smera

 6. Dušan

  da se svugde gde nisu nivelišu prelazi sa b.staze na kolovoz (na pešačkim prelazima). u većini slučajeva postoji nizak ivičnjak, a ne nivelacija asfalta, što govori o tužnoj činjenici da je stazu pravio onaj koga je bilo briga za krajnje korisnike…

 7. marko

  Definitivno najveca rupa u gradu za bicikliste je pancevacki most. Na onoj stazi moze da se pogine samo tako.

 8. Bojan

  Uvodjenje biciklisticke staze od Pupinovog mosta do Batajnice (ili omogucavanje biciklistickog saobracaja na toj deonici na neki drugi nacin). To je i deo internacionalne biciklisticke rute koja povezuje Atlantik i Crno more a zbog uskog puta opterecenog saobracajem voznja bicikla na toj deonici je dosta rizicna i neprijatna.

 9. Nataša

  Most na Adi nema biciklisticku stazu. Da je ima do roditelja bih sa ćerkom dolazila biciklom umesto prevozom.

Leave a Reply