Treći rođendan beogradske Kritične mase

Preko 500 biciklista se 25. aprila provozalo beogradskim ulicama u obeležavajući time 4. rođendan beogradske Kritične mase, bicikističke vožnje koja se odvija u više od 300 gradova sveta.
Biciklisti su se spremili i poklon rekete za badminton za predsednika Vlade republike Srbije, ali ovaj put nisu mogli da se zaustave ispred zgrade Vlade pa su reketi ostavljeni za posebno uručivanje.

Povod je bila izjava Aleksandra Vučića da je nakon izgradnje Pupinovog mosta čuo da se neko bunio i za biciklističku stazu koja nije dovršena. On je stazu uporedio sa terenom za badminton, pokazujući time nepoznavanje svetskih trendova u promociji biciklističkog saobraćaja i koristi koje on donosi. Dok se ceo svet utrkuje da gradove što više rastereti od gužve i zagađenja uz pomoć bicikala, kod nas sa političkog vrha dolaze obeshrabrujuće poruke.

Vožnja je protekla mirno i bez incidenata, zahvaljujemo se podršci od strane saobraćajne policije. Skup je  završen u veseloj atmosferi ispod Brankovog mosta, uz muziku i druženje pored reke.

Leave a Reply