103. ZELENA ŠUMSKA – OKTOBARSKA KRITIČNA MASA

103. Kritična masa Beograd
Da li ste znali da je Srbija u prvih 15 zemalja sa najvišim indeksom zagađenja vazduha? Beograd je po kvalitetu vazduha procenjen kao nezdrava životna sredina. Šta možemo da učinimo da se to promeni? Mnogo toga! Kako iniciranje preokreta, velikih promena, počinje malim koracima pozivamo vas da nam se pridružite na Trgu Nikole Pašića, 26. Oktobra u 14:30, na biciklima, trotinetima, skejtbordovima, rolerima i drugim nemotorizovanim vozilima.
Iskoristite prijatne jesenje dane za druženje i doprinos održivosti našeg grada!
 
 
Ovog meseca Kritična masa kreće dva sata ranije, a u tom terminu okupljaćemo se svake poslednje subote u mesecu zaključno sa martom. Od aprila 2020. pozdravićemo duži dan kasnijim polaskom Mase, vraćajući se do sada poznatom terminu od 17h.
 
*AGENDA ZELENE ŠUMSKE MASE*
14:30 – okupljanje, Trg Nikole Pašića
15:00 – Krećemo u krug po centru i nastavljamo do Ada Huje.
 
Zaključujemo vožnju i sabiramo utiske na Ada Huji tako što se priključujemo Supernatural festivalu i slavlju prve šume na desnoj obali Dunava, gde ćemo učestvovati u pošumljavanju uz muziku i paprikaš.
 
Pogledajte rutu, pripremite se i vidimo se!
2 Responses
  1. I vazduh i voda… sve nam propada, razmišljaju o plastičnim kesama iz prodavnica a ambalaže niko ne spominje, nije ovo mesto gde će se voditi računa o ekologiji, nažalost.

  2. Svakog dana se čuje nešto novo. I vazduh nam je zagađen, i alergena u vazduhu nikad više nego sada, voda prestaje da nam bude za piće… ma strašno. A niko da se osvesti i nešto preduzme. Naplaćuju nam kese u prodavnici a silna plastična ambalaža sa svih strana.

Leave a Reply

Sidebar baner Postani patreon UZB