104. Kritična masa – Masa na čajanci | Ulice za bicikliste | Beograd

104. Kritična masa Beograd Biciklistička vožnja

Došlo je vreme  za još jednu zajedničku biciklističku vožnju – u subotu vozimo 104. Kritičnu masu. Iako ćemo prvo malo da se smrznemo, posle vožnje pravimo čajanku da se ugrejemo! 🍵🍵🍵

Pošto su došli kraći i hladniji dani, prelazimo u fazu kada održavamo plamen vožnje i čuvamo ga preko zimskih ledenih dana. Kao i u oktobru, i ovaj put se okupljamo u 14:30 na Trgu Nikole Pašića (ispred Doma Sindikata), i u 15h krećemo svi zajedno u jednu ne tako dugu vožnju. Idemo preko Trga, Vasinom, Tadeuša Košćuška, ispod Kalemegdana, kroz Savamalu, Savskom skoro do mostarske petlje pa onda polukružno okretanje i vraćamo se kroz Sarajevsku, Balkansku i Gavrila Principa do Ostavinske galerije u Kraljevića Marka, gde ćemo se ugrejati uz vruć čaj i dobru muziku.

RUTA: https://ridewithgps.com/routes/31501886

Ova vožnja je opuštenog karaktera, nema posebnu temu već samo skretanje pažnje automobilistima da delimo isti prostor na ulicama i da vode računa o građankama i građanima koji koriste bicikl kao prevozno sredstvo u gradskoj sredini.

Iako će ova masa biti u znaku opuštene vožnje, već za decembar spremamo interesantnu gerila akciju i pozivamo vas da nas i dalje pratite na društvenim mrežama, kao i da nas preporučite svojim offline i online prijateljima.

Šeruj!

[FB event: https://www.facebook.com/events/2474702382653285/]
[TW: https://twitter.com/uzbbgd/status/1199650508484440069 ]

P.S.
Ako želiš da zajedno povećamo vidljivost ovog događaja, preuzmi ovaj vizual ispod i postavi ga na svoj FB i (ili) Instagram Story. Hvala 🙂

Kritična masa UZB vizual za Story

 

Leave a Reply