107. Kritična masa | Blokirana masa

Kritična masa 107 - Blokirana masa

U subotu, 29. februara idemo u inspekciju radova na biciklističkoj stazi kod Beton hale.

Ruta: https://ridewithgps.com/routes/32001605

Vredni neimari su kod Beton hale uhvatili zalet da rekonstruišu šetalište, ali su izgleda u toj žurbi zaboravili da naprave obilaznicu za bicikliste i pristup biciklističkom liftu, tako da sada morate da se vozite kroz kaljugu ili između stolova restorana i da prelazite Karađorđevu da biste se popeli na most. Ko preživi taj krug pakla, čeka ga sledeći: Beograd na vodi!

Tamo vas čeka saobraćajnica sa 6 traka bez semafora koju morate preći “samo” dva puta, a da vas pritom ne zgazi zahuktali šleper ili autobus.

U međuvremenu, pisali smo svim nadležnim institucijama i samo nam je Sek. za saobraćaj zvanično odgovorio da oni nisu izdali dozvolu za zatvaranje biciklističke staze.

Metodom eliminacije došli smo do Direkcije za građ. Zemljište Beograda, pozvali ih i dobili odgovor da će dati sve od sebe da nam naprave obilaznicu i radove završe što pre.

Ipak, da biciklistička staza ne bi bila zatvorena beskonačno, (kraj svih radova je najavljen za septembar), rešili smo da zajedno sa vama blokiramo Karađorđevu ulicu na pola sata, za zahtevom da bicklisti dobiju alternativnu obilaznicu, jer je prolećna sezona već uveliko počela!

Ukoliko se u međuvremenu nadležni jave sa nekim razumnim predlogom obilaznice, odlažemo blokadu do daljnjeg.

Leave a Reply