Najava 38. Beogradske Kritične mase – Prikupljanje pomoći ugroženima u poplavama

U subotu 31.maja 2014. godine održaće se 38. Kritična masa u Beogradu. Kao i svake poslednje subote u mesecu, okupljanje počinje od 16:30 na Trgu Republike, dok sama vožnja počinje u 17 časova.

Usled katastrofalnih poplava, ova Kritična masa imaće humanitarni karakter. Pozivamo sve bicikliste, roleraše i skejtere da nam se priključe i sa sobom na Trg Republike ponesu nešto od najpotrebnijih stvari ugroženima u poplavama (sredstva za ličnu higijenu i dezinfekciju, konzerviranu hranu, hranu za bebe, pelene…) ili da svoju novčanu donaciju ubace u jednu od kutija koje će nositi naši aktivisti, a od koje ćemo kasnije dokupiti higijenska sredstva i sve zajedno isporučiti Crvenom Krstu narednog dana. Svesni smo da su mnogi već pomogli koliko su mogli, ali pomoć je i dalje potrebna! Na krajnjoj lokaciji simbolično ćemo podići bicikle u vis i molimo sve pristutne, koji budu u mogućnosti, da u tom trenutku pošalju sms na humanitarni broj 1003.

Ruta: uskoro

Takođe podsećamo sve one koji žele da pomognu evekuisanim građanima da mogu doneti najpotrebnija sredstva i danas (sreda 28.5.) u KM8 studio gde će od 19h biciklisti iz udruženja “Ulice za bicikliste” kuvati čorbu za goste, i prikupljati donacije za ugrožene (http://www.facebook.com/events/144339785736310).

Facebook event: http://www.facebook.com/events/653735354714697

Autor grafike: Vuk Spasojević

Leave a Reply