Umesto zelenog, Vesić Beograd pretvara u crni grad

Vesic-beoinfo

Goran Vesić najavljuje 10 000 novih parking mesta u Beogradu: Skraćivanje vremena parkiranja na 30 minuta je ok, ali povećavanje intervala u drugim zonama za sat vremena nije. Vremensko ograničenje parkiranja nije uvedeno da bi se grad bogatio, nego da bi se ljudi odvratili od dolaska kolima u grad.

Na žalost, izgleda da je gradska kasa utanjila, a zameniku gradonačelnika niko ne sme da kaže da je “car go”, pa se hvali time kako će raja moći da se parkira još sat vremena duže, ali skuplje.

Takođe, i hvaljenje podatkom da će grad dobiti još 3000 uličnih parkinga je nešto čime se gradonačelnici obično ne hvale po Evropi ovih dana. I savršeno se uklapa sa idejom da se Beograd kandiduje za Zelenu prestonicu Evrope, ali kad bi nagrada bila nešto poput Zelene Maline (Zlatna malina je nagrada za najgori film, pa bi Zelena malina bila adekvatna nagrada za ovakav zločin protiv ekologije).

Ovakva politika može samo dodatno degradirati ionako katastrofalan javni prevoz, jer će generisati nove gužve u gradskom jezgru pozivanjem novih vozača da kolima dolaze u grad. Primera radi, Moskva je nedavno SMANJILA broj parkinga da bi Moskovljane naterala da koriste car sharing.

A vi se dragi biciklisti oprostite od svih onih ulica ili trotoara na kojima ste zamišljali biciklističke staze ili trake, jer će Goran Vesić sve to pretvoriti u parking.

Gorane Vesiću, sram vas bilo.

Leave a Reply